C - kuldet 2019

  C-kuldet efter Brunmoses Berta og Markvangens Dirk, kaldet Skipper. Født den 28.2.2019.

1.3. Hvalpene har det godt, og Berta passer dem til punkt og prikke. De har taget mellem 30 og 50 gr. på.

3.3. De små er nu 3 dage og vejer omkring 400 gr. De tager godt fra.

4.3. Der er ikke så meget nyt at berette. De spiser, sover, og så kommer der noget ud den anden vej. Berta indtager de fleste måltider i hvalpekassen, men kan godt en gang imellem spise sammen med de andre 3.

8.3. Tiden flyver afsted. Nu er hvalpene godt 1 uge, og de vejer over 600 gr. Der er ikke så meget andet at skrive om, da de sover og spiser.

De enkelt billeder der er af hvalpene, er de 2 første, lyslilla og irgrøn, hannerne, de næste 3, turkis, pink og orange, er tæverne.

12.3. Nu er hvalpene 12 dage, og de er ved at få øjne. De tager godt på. De vejer omkring 850 gr.

15.3. Ja nu er hvalpene 15 dage, og vejer mellem 900 gr. til 1075 gr. Vægtøgningen er lidt forskellig. Det er meget i ryk. Der er mere gang i dem nu, selvom de sover meget. De siger også lyde, nogle højere end andre. Men de kan jo ikke høre endnu, så forskærkket bliver de ikke, men Berta er det med det samme.

16.3. Lige en lille video mere. Denne gang med lidt mere lys på, og lyd fra de små.

26.3. Nu er hvalpene 3 1/2 uge. De er meget livlige, har fået tænder, næsten. De sover stadigvæk rigtig meget, men når de er vågne har de travlt med at gå rundt og udforske tingene, og hinanden, omkring dem. De er flyttet fra værelset, hvor de sover om natten, ind i stuen, til stor fornøjelse for de andre "voksne" hunde. De er endnu ikke lukket ud til de store. De skal lige være lidt mere mobile.

30.3. Hvalpene er nu godt 4 uger gamle, og meget aktive. De prøver hinanden af, og leger meget. Bider hinanden i ørerne og halen og hvor de ellers kan komme efter det. Tænderne er spidse, det mærkede børnebørnene, da de var på besøg. Især sokker er de glade for.Vægten er nu oppe på omkring 1700 gr.

31.3. Vejret var ikke til at stå for, så de små kom lige en lille tur på terrassen sammen med Berta. De var lidt forsigtige, men godt at madvognen var med.

10.4. Tiden flyver afsted. Nu er de snart 6 uger. Berta giver dem ikke ret meget mad længere. Nu får de "rigtig" hundemad, hvalpefoder, som de i starten ikke helt kunne finde ud af, hvordan man lige håndterede det. Men nu spiser de lystigt. De er ude på terrassen/græsplænen 4-5 gange om dagen. De har også fundet ud af, hvordan man graver. Man er jo gravhund!!!!!

14.4. Vi har fået sat "legetøjet" op. De går til den, også i "røret". Legeonkel og tanterne synes det er dejligt at drøne rundt efter de små, og omvendt. Vi har haft besøg af børnebørnene. De blev "sat i buret" til de små, så vidste vi, hvor vi havde dem. Både de 2 benede, men ikke mindst de 4 benede. En fornøjelse at se, hvordan både Berta og de små nød det.

24.4. Nu varer det ikke længe før, at de små forlader fødehjemmet. Så bliver der stille her hos os. Det har været en dejlig tid med hvalpene. De har udviklet sig individuelt, men de er og bliver en gravhund. De har et dejligt temperament og gå på mod. Stor hund i en lille, men dejlig krop.

26.4. Nu er hvalpene klar til den store verden. De har været hos dyrlæge Pedersen på Nørremarken og fået den første vaccination. Det gik uden problemer. Hvalpene var meget gode til besøget. Da vi kom hjem, skulle de lige i haven. Der løb de rundt, slet ikke mærket af turen til dyrlægen. Det kan ses på videoen. De er bare nogle dejlige størrelser.

28.4. Så er apporteringstræningen i gang. Se videoen fra i dag.Niels Chr. og Merete Svendsen, Toftevangen 9, 7120 Vejle Ø Tlf. +4526988833, +4550996390. Email: mncsvendsen@stofanet.dk