Hvalpe

Berta er blevet parret med Markvangens Dirk, kaldet Skipper. DK04223/2012. C-kuldet.


Den 28.2.2019 fødte Berta 5 hvalpe. 3 tæver og 2 hanner.


Nana er blevet parret med Bastian fra Kennel Eden Rose. DK16350/2013. B-kuldet


Den 13.5.2015 fødte Nana 6 meget ens mørk vildtfarvede hvalpe. 3 hanner og 3 tæver.

8 uger  7.5.15

7 uger den 30.4.15

6 1/2 uge

A - kuldet - Se her


Billeder af A kuldet - Se her

Billeder af B kuldet - Se her

Billeder af C kuldet - Se her

C - kuldet - Se her

6.9.2015

I onsdags flyttede Boris til Engesvang til et dejligt hjem. Så skulle Berta sove alene. Vi valgte at Nana og Berta skulle sove sammen den første tid. Det går også rigtig godt.


28.8.2015

Tiden flyver og nu er Boris og Berta godt 15 uger. Boris bor stadig hjemme, men vil gerne flytte til en ny familie. Har haft besøg af børnebørnene, som jævnligt kommer forbi. Det nyder hvalpene og børnebørnene.


19.8.2015

I dag er Boris og Berta 14 uger. Boris har udviklet sig til en dejlig selvstændig dreng, med et utroligt godt temperament. En rigtig familiehund. Han har et dejligt hårlag, som stort set ikke skal trimmes. Begge hvalpe løber over hele huset, til stor fornøjelse for os, og vores 3 andre gravhunde. Og skal de ud, giver de besked. Det er dejligt. De elsker at få deres mad på græsplænen. Det sker ikke hver dag, men jævnligt. De vejer nu ca. 5 kg. Boris har endnu ikke fundet en ny familie.


13.8.2015

Nu er Berta og Boris 3 mdr. Tiden flyver afsted. De har megen glæde af hinanden, men vi skal jo have fundet en dejlig familie til Boris. Han er en dejlig dreng, med et kærligt sind.


9.8.2015

Boris og Berta giver den gas, nu hvor de kun er to tilbage. De er stort set renlige. De har været hos dyrlægen for at blive vaccineret 2. gang. Så nu er de fuldt vaccinerede. De er nu knap 3 mdr. Boris mangler stadig en ny familie. Han er en rigtig familiehund. Men næsen fejler heller ikke noget. Nogle gange bliver aftensmaden smidt på græsplænen, som de så selv skal finde. Det er han rigtig god til. Vi træner også gå i snor. Det synes begge hvalpe er sjovt. Især hvis de kan få lov at bide i snoren.


3.8.2015

I går rejste Bella, som nu hedder Berta, til Vadum. Hun skal bo hos en dejlig familie med en pige på næsten 3 år, som har hundetække. Dejligt at se, hvordan hun og hendes fætter håndterede vores hunde. Berta får det rigtig godt hos familien i Vadum.

Nu har vi kun Boris tilbage, som gerne skulle have et nyt hjem. Han er en kvik dreng, som går til den og så vil han gerne ligge i arm og hygge.


31.7.2015

Nu er hvalpene 11 uger. De er meget sjove. Der er ikke så meget nyt. De vokser og vejer nu godt 4 kg. Vi har stadig Bella og Boris, som gerne skulle finde nye familier. Berta bliver boende hos os. Boris er en meget kærlig dreng, som elsker at putte sig ind til os. Bella er også meget glad for at ligge i arm, men tager ofte nogle kampe med Berta og Boris. Det er nogle meget dejlige hvalpe med et godt sind. Bliver hårdt, når de rejser.


28.7.2015

Tiden flyver og hvalpene vokser og bliver mere selvstændige. Vi har stadig Bella og Boris, som endnu ikke har fået nye hjem. Der bliver taget nogle "slåskampe" mellem hvalpene. Sommervejret har ikke budt på megen sol den sidste tid. Det kan mærkes, da de er vandt til at være ude det meste af dagen. Men de skyr heller ikke regnvejret. De er også ude i regnen. Så er det med at være hurtig, når de skal ind og tørres.


19.7.2015

I dag har hvalpene gået i snor. Så sjovt ud, da de gerne ville bide i snoren. Men ellers en god oplevelse. De har jo været vandt til at gå med halsbånd, så det generede dem ikke.   


18.7.2015

Hvalpdene er nu godt ni uger. Dejligt at se, at de leger så godt sammen, også med de 3 store vi har. I onsdags var de med ude at se, hvor de store træner grav, udstilling og rally. De var i hvalpegården sammen med 5 andre hvalpe. Det er godt at høre og lugte andre hunde. De så ud til at det var ok. De tumlede rundt med de andre hvalpe. Køreturen frem og tilbage sagde de ikke noget til. De sad alle 3 i samme transportkasse.


15.7.2015

Bertram er i dag rejs til Ribe. Han skal bo sammen med Hanne og Larsen. Han vil blive meget forkælet, det er vi sikre på.

Nu har vi Bella og Boris tilbage.


13.7.2015

I dag har vi været i skoven med vores 4 hvalpe, sammen med Dorte og hendes 2 hvalpe. En fantastisk oplevelse. Hvalpene løb rundt og snusede til det hele. Der var mange nye indtryk. Godt for sanserne. De tumlede ned ad en skrænt fyldt med blade, trillede rundt og løb op igen. Boris, billedet, forsøgte at tygge sig igennem en stor bunke flis. Et herligt syn. På hjemturen var der ro i kassen. En rigtig dejlig dag i skoven.


9.7.2015

I går rejste Bine, som nu hedder Kika, til Falster, til en meget dejlig familie med 2 skønne døtre. Bine vil blive meget forkælet. Det er vi sikre på.

Basso, som nu hedder Yoda, rejste også i går. Han får nyt hjem i Vinding, lige på den anden side af fjorden. Han har også fået en rigtig dejlig familie.Yoda får nok lov til at dele seng med drengen i huset.


5.7.2015

Nu er de små snart 8 uger, og klar til at flytte til nye hjem. De er meget gode til at gøre sig rene udendørs. Vejret er også med os. Næsten for mange plus grader. Men de klarer sig fint. I går fik de vand med lidt leverpostej blandet i. Det gled hurtigt ned. De skal jo have en del vand i denne hede. Nu får de ikke opblødt mad længere, kun hvalpepillerne uden vand på. De har fået 2 gange ormekur nu, og i morgen skal de til dyrlæge og vaccineres. Så er de helt klar til afrejse. Vi har fået nyt legetøj i haven. Det synes de er sjovt.


3.7.2015

I dag har vi været på hvalpevisit hos Dorte, som har hvalpenes far Bastian. Dorte har selv 6 hvalpe, der er 3 dage ældre end vores. Så der var gang i den lige fra start. Det var dejligt at se, at alle hvalpene legede rigtig godt sammen. Faster Evia legede også med hvalpene. Det er rigtig godt for hvalpene at være sammen med andre hvalpe. Køreturen frem og tilbage forløb godt. Der var en der "snakkede" lidt med til at begynde med. Men derefter var der ro. Ved hjemkomsten var der mad, og derefter var der ro. Det har været en hård, men dejlig dag, med mange nye indtryk.


30.6.2015

Så kom sommeren endelig. Dejligt. Hvalpene er nu ude det meste af dagen. Nogle gange falder de i søvn ude, så lægger vi dem ind i stuen, så de kan sove videre. De bruger megen energi nu. Dejligt med sådan en aktivitet. Man skal passe på, hvor man sætter fødderne. De er lynende hurtige. Når de store tager en sprintertur i haven, forsøger de at følge med, men da er benene ikke hurtige nok. De er bare så dejlige nu. 


21.6.2015

Så blev der tid til at lægge flere billeder og videoer ind. Nu er hvalpene ca.5½ uge. Ikke til at forlige sig med at der kun er 2½ uge tilbage, så rejser de til nye dejlige familier. Men sådan skal det jo være. Vi kan jo ikke beholde dem. Men de er nu dejlige, og er begyndt at vise deres dejlige temperament, som er til ug. Vi har haft besøg af vore 4 børnebørn flere gange. De er meget begejstrede for hvalpene, selvom de nu "går efter" tæer, strømper og snørebånd. Heldigt at vejret viser sig fra en lidt mere "tør" side. Så kan hvalpene være noget længere ude. På videoerne og billederne har drengene gult, blåt og grønt halsbånd på. Pigerne lilla, lyserødt og gråt halsbånd.


19.6.2015

Nu flyver tiden afsted og hvalpene bliver mere og mere frække og selvstændige. De viser, hvad de kan overfor hinanden. Det ser sjovt ud. De spiser meget nu. Det er dejligt. Vi har haft besøg af hvalpekøbere. Det var meget dejligt at møde hvalpenes kommende "forældre". Alle sammen meget dejlige og rare mennesker.


11.6.2015

Nu er de 4 uger. De er meget livlige og slås en del med hinanden. Prøver grænser af. Er meget nysgerrige og bider i alt. Tænderne er kommet frem, men er endnu ikke så store, at det gør ondt, når de bider. De har fået en balancegynge og andet legetøj. De spiser selv nu med supplement fra Nana. Og hvalpene har været på græs for første gang i dag. Meget trætte bagefter.


6.6.2015

Nu spiser hvalpene opblødt hvalpefoder med største fornøjelse. De får stadigvæk mælk fra Nana. De har endnu ikke fået tænder, men de er begyndt at tygge i foderskålens kant. Så det klør nok på gummerne. De er meget livlige, selvom det er lidt svært at stå fast på aviserne. Men det bliver bedre og bedre. Efter en tur udenfor kassen, er det rart, man kan gå tilbage og få en dejlig lur.


3.6.2015

Nu er hvalpene blevet lidt bedre til bens, så de nu har fået deres første "faste" måltid i form af lunet A-38 blendet med torskerogn. De skulle lige hjælpes lidt, men så gik de til fadet. Dejligt, de gerne vil spise selv. De har endnu ikke fået tænder, men der varer ikke længe. Når først tænderne er der, foretrækker Nana, at de spiser selv.


28.5.2015

Nu har alle hvalpene fået øjne. De kan endnu ikke se med dem. De er begyndt at vakle mere rundt. De forsøger også at gø, men det lyder mere som en hovsalyd. De kan endnu ikke høre, der går nok en uges tid inden de kan det. Det glæder vi os til. De er meget livlige, og søger hele tiden hinandens selskab, når Nana ikke er hos dem.


26.5.2015

Hvalpene er nu 13 dage gamle, og så småt begyndt at få øjne. De kan endnu ikke se, men er til gengæld meget livlige. De prøver at gå, men vakler en del. Nana er meget ude af hvalpekassen, men lige så snart hun hører dem pive, skal hun op i kassen for at tjekke, om alt er som det skal være. Hun er en rigtig god hundemor.


20.5.2015

Nu er hvalpene 1 uge gamle. De spiser rigtig godt , har taget ca. 200 gr. på i snit, og de vejer alle ca. 500 gr. Nana er også blevet vejet. Hun vejer 9,9 kg.Vi er gået over til 3 måltider i døgnet. Hvalpene er meget livlige, så det kan være svært at få nogle gode billeder."Portræt" billederne ligger i fødselsorden, dvs. gul dreng, blå dreng, dreng, rød pige, lyserød pige, pige. Og til sidst et gruppebillede.


17.5.2015

Nu er hvalpene 4 dage og har taget ca. 130 gr. på og vejer omkring 430 gr. Det går stærkt med at tage på. De er også gode til at spise, og Nana plejer og passer dem på bedste vis. Hun går også af kassen for at få lidt luft. Hun var med på en lille tur i går, i øsende regnvejr. Det så ud til, hun nød det. Om natten hører vi dem ikke, kun Nana, når vi skal lukke hende ud i haven. Nana får hvalpefoder med lidt kogt kylling og leverpostej 4 gange om dagen. Dejligt hun gerne vil spise og derved får energi til hvalpene.


14.5.2015

Nana og hvalpene trives rigtig godt. Nana har en god appetit. Hun har heller ikke spist meget de sidste 2 døgn. Havresuppe og kogt kylling er sagen. Senere på dagen fik hun opblødt hvalpefoder med kogt kylling.


13.5.2015

Det begynder med, at Nana går hvileløst omkring. Så skal hun ud på græsset og så skal hun ind. Det sker mange gange i løbet af natten til den 13. En lang nat med korte omgange (søvn!). Først på morgenen tror vi, der er ved at ske noget. Men nej, går stadig hvileløst omkring. Efter flere ture ud af hvalpekassen og ind igen, sker der noget. Kl. 12.15 en han på 300 gr., kl. 15.00 en han på 285 gr., kl. 16.55 en han på 330 gr., kl. 17.20 en tæve på 300 gr., kl. 21.05 en tæve på 285 gr., og kl. 22.50 den sidste, en tæve på 330 gr. Alt forløb som det skulle, selvom det tog nogle timer.


7.5.2015

Ja, nu er der kun 1 uge tilbage til hvalpene kommer. Nana trives rigtig godt. Er nu lidt besværet af hvalpene, som fylder en del. Men stadig frisk på leg med de andre. Har været hos dyrlægen og fået herbes vacc. Han skønnede ca. 6 stk. Bliver spændende. Hvalpekassen er rengjort og installeret på værelset. Nanas vægt er øget med 750 gr. siden sidste uge. Vægten er nu 12,7 kg og 64 cm om maven.


30.4.2015

Ja, så er Nana 7 uger henne. Tiden går meget hurtig nu, sådan føles det. Hun spiser stadig rigtig godt - 2 gange om dagen. Vi har mærket spark, så det er rigtig dejligt. Hun hviler en del, men er ellers frisk på en hurtig løbe/legetur i haven med de 2 andre.


23.4.2015

6 uger henne. Nana har øget vægten fra sidste uge med 800 gr.  Hun leger stadigvæk med de 2 andre, men ikke så meget, som hun plejer. Går lidt mere stille rundt. Men er frisk på gåturene.


17.4.2015

Nana er nu 5 uger henne. Nu kan man rigtig se bulen på maven. Hun trives godt. Har taget 400 gr. på den sidste uge.


12.4.2015

Nana nyder det. Nu kan vi se en lille bule på maven. Det bliver spændende.


Niels Chr. og Merete Svendsen, Toftevangen 9, 7120 Vejle Ø Tlf. +4526988833, +4550996390. Email: mncsvendsen@stofanet.dk